Giant Interactive Group

by | 30. Jul 2012

Cultural | Feature | Offices

giantinteractivegroup_1.jpg
Photo: Iwan Baan

Situated amid existing canals and a new man made lake, the undulating office building interacts with an augmented ground plane, joining architecture to landscape, and environment to site.

The Giant Campus project is a compact village that accommodates diverse functions in a flexible framework of forms that move in and out of a folded landscape plane.

giantinteractivegroup_2.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_3.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_4.jpg
Photo: Iwan Baan

The East Campus office building contains three zones: open, non-hierarchical office space; private offices, and executive suites, which cantilever dramatically over the lake. Additional program is integrated into the lifted landscape, including a library, an auditorium, an exhibition space, and a café on the east campus.

giantinteractivegroup_5.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_6.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_7.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_8.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_9.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_10.jpg
Photo: Iwan Baan

On the West Campus, additional program space-submerged below an expansive, undulating green roof- includes a pool, a multi-purpose sports court, and additional relaxation and fitness spaces for employees.

giantinteractivegroup_11.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_12.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_13.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_14.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_15.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_16.jpg
Photo: Iwan Baan

The landform culminates to the west at a company guest hotel where glass-floored private bedroom suites project over a wildlife pond.

giantinteractivegroup_17.jpg
Photo: Iwan Baan

Several plazas, carved from the landscape, provide outdoor break and recreational spaces for employees. At the south edge of the campus, a pedestrian plaza steps down to the water’s edge in a continuous outdoor walkway that provides pedestrian access to the lake. The main circulation spine, an enclosed walkway located outboard of the office building, bridges over the street connecting the east and west campuses.
giantinteractivegroup_18.jpg
Photo: Iwan Baan

giantinteractivegroup_19.jpg
Photo: Iwan Baan

A range of features on the project maximize both energy efficiency and occupant comfort. The West Campus’s landscaped green roof provides thermal mass that limits the heat gain and reduces cooling expenditures. The facade’s double skin and insulated glass curtain wall minimize solar heat gain and improve overall efficiency.

The central circulation spine, along with the recreational amenities and plazas provide opportunities for chance encounters and places for employees to gather without the confines of cubicles or unnecessary divisions. The narrow profile of the office building combined with a system of skylights ensure that employees have continuous access to natural daylight.

giantinteractivegroup_20.jpg
Sketch courtesy Morphosis
Sketch

giantinteractivegroup_21.jpg
Drawing courtesy Morphosis
Plan Ground Level

giantinteractivegroup_22.jpg
Drawing courtesy Morphosis
Plan Level 0ne

giantinteractivegroup_23.jpg
Drawing courtesy Morphosis
Plan Level Two

giantinteractivegroup_24.jpg
Drawing courtesy Morphosis
Section

giantinteractivegroup_25.jpg
Drawing courtesy Morphosis
Section

giantinteractivegroup_26.jpg
Drawing courtesy Morphosis
Section

INFORMATION

CITY Shanghai
COUNTRY China
CONSTRUCTION YEAR 2010
ARCHITECT Hann-Shiuh Chen
Ted Kane
Mario Cipresso
SURV
LANDSCAPE ARCHITECT TOPO Design Group

CLIENT

CONTRACTOR

PUBLISHER