Soho Shang Du

by | 15. Aug 2012

Commercial | Feature | Offices | Residential
sohoshangdu_1

Photo courtesy Lab architecture studio

 

The SOHO Shang Du project, located within Beijing’s CBD (central business district) special development area, has a large frontage on Dongdaqiao Lu, an important north-south arterial street, which defines the western edge of the central business district zone as well as the eastern boundary of the central diplomatic  zone. A bridge connects the two sides of the development.

The design by LAB consists of a low-rise  commercial galleria with retail space, and two medium-rise towers.  The towers, one comtaining offices, the other residences and studios, integrates SOHO China’s vertical warehouse shell approach.

sohoshangdu_2

Photo courtesy Lab architecture studio

 

sohoshangdu_3

Photo courtesy Lab architecture studio

sohoshangdu_4

Photo courtesy Lab architecture studio

The facetted glass surfaces of the tower facades are inscribed with a network of geometrical lines that light up at night.

sohoshangdu_5

Image courtesy Lab architecture studio

sohoshangdu_6

Image courtesy Lab architecture studio

The retail galleria space is conceived as a dynamic contemporary interior, a geode with a crystalline galleria over five levels, that can accommodate both “indoor” and  “outdoor” activities depending on the extreme fluctuations of Beijing’s weather.

sohoshangdu_7

Image courtesy Lab architecture studio Site Plan

sohoshangdu_8

Image courtesy Lab architecture studio Development Model

sohoshangdu_9

Image courtesy Lab architecture studio Development Model

sohoshangdu_10

Image courtesy Lab architecture studio Facade Unwraps

INFORMATION

CITY Beijing
COUNTRY China

CLIENT

CONTRACTOR

PUBLISHER